Gezins- en opvoedcoach Utrecht
 

Over mij

Mijn naam is Fleur van der Nat, ik ben 32 jaar en moeder van vier kinderen (0-5 jaar). Een gezellige drukte waar ik samen met mijn vriend ontzettend van geniet. 

Onderwijs achtergrond
Sinds 2012 geef ik les op het vmbo basis en kader. Mijn keuze voor het onderwijs maakte ik omdat het mij fantastisch leek om leerlingen te begeleiden, succeservaringen te geven en te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Omdat dit mijn doel was, koos ik specifiek voor deze doelgroep. Leerlingen in deze doelgroep hebben vaak meer en intensievere begeleiding nodig en dat wilde ik ze bieden!

Omdat ik er al snel achter kwam dat deze passie mij op het lijf geschreven is, ben ik hier meer mee gaan doen. In eerste instantie ben ik leerlingen binnen en buiten mijn klassen op verschillende manieren intensiever gaan begeleiden. Zo werd ik bijvoorbeeld mentor en trainer van leerlingen met een taalachterstand. Samen met de leerling (en soms ouders) kijken naar wat er goed gaat en wat ze willen bereiken. Zorgen voor succeservaringen en samen, in kleine behapbare stappen, naar het einddoel. Daarnaast ben ik mij gaan scholen en werd ik gecertificeerd Rots en Water-trainer en dyslexiecoach. 

Het coachen en trainen beviel goed en dus werd ik coach van beginnende docenten, observeerde ik in klassen en gaf ik pedagogisch advies. Daarna werd ik gecertificeerd scrumcoach en coachte ik teams op verschillende scholen om een verandercultuur op gang te brengen en hier succesvol in te zijn.

Dromen waarmaken
Al met al heel veel leuke dingen, waar ik veel van heb geleerd. Toen ik moeder werd, ben ik mij steeds vaker gaan afvragen wat ik écht wilde. Waar liggen mijn dromen? Waar word ik écht gelukkig van? Op werkgebied kwam ik al snel tot de conclusie dat ik meer met coaching wilde doen. Het ouderschap, de opvoeding en de persoonlijke ontwikkeling met alles wat daarbij komt kijken, vind ik heel erg interessant. 

Omdat dit een vakgebied is waar veel over gezegd en geschreven wordt, wilde ik hier meer over leren. In mijn droomscenario zou ik ouders en opvoeders helpen die even vastgelopen zijn in het gezin of aanlopen tegen alledaagse opvoedproblemen. Ik wilde begeleiding op maat bieden, waarbij ouders verder geholpen worden. Kleine stappen, richting hun eigen doelen. Ouders nieuwe inzichten geven, waardoor kleine aanpassingen zorgen voor grote verschillen. 

Om deze droom te verwezenlijken, ben ik een opleiding tot gezins- en opvoedcoach gaan doen. Op deze opleiding heb ik nog meer geleerd over coaching, de begeleiding van ouders en opvoeders, het opvoeden en alle verschillende dingen die hierbij komen kijken. Wil jij meer rust in huis en minder strijd? Wil jij je peuter écht leren begrijpen en wil je erachter komen of je met jouw keuzes bereikt wat je wil bereiken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Het lijkt mij fantastisch om jou (en je gezin) te mogen begeleiden! 

Groet,
FleurWil je meer weten over mijn werkwijze? Lees dan hier verder.

Opleiding: HBO docent Nederlands, HBO + Gezins- en Opvoedcoach/-counselor
Certificaten: Rots en watertrainer, scrumcoach


  

 


 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram