Gezins- en opvoedcoach Utrecht
 

Over mij

Mijn naam is Fleur van der Nat, ik ben 31 jaar en moeder van drie kinderen en zwanger van de vierde. De oudste is 4, de middelste 2 en de jongste een jaar. Een gezellige drukte waar ik samen met mijn vriend ontzettend van geniet. 

Onderwijs achtergrond
Sinds 2012 geef ik les op het vmbo basis en kader. Mijn keuze voor het onderwijs maakte ik omdat het mij fantastisch leek om leerlingen te begeleiden, succeservaringen te geven en te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Omdat dit mijn doel was, koos ik specifiek voor deze doelgroep. Leerlingen in deze doelgroep hebben vaak meer en intensievere begeleiding nodig en dat wilde ik ze bieden!

Omdat ik er al snel achter kwam dat deze passie mij op het lijf geschreven is, ben ik hier meer mee gaan doen. In eerste instantie ben ik leerlingen binnen en buiten mijn klassen op verschillende manieren intensiever gaan begeleiden. Zo werd ik bijvoorbeeld mentor en trainer van leerlingen met een taalachterstand. Samen met de leerling (en soms ouders) kijken naar wat er goed gaat en wat ze willen bereiken. Zorgen voor succeservaringen en samen, in kleine behapbare stappen, naar het einddoel. Daarnaast ben ik mij gaan scholen en werd ik gecertificeerd Rots en Water-trainer en dyslexiecoach. 

Omdat ik het coachen en begeleiden breder wilde uitvoeren, ben ik sectieleider geworden van een grote sectie van 20+ man, die aangestuurd, gecoacht en begeleid moest worden. Daarnaast werd ik gecertificeerd scrumcoach en coachte ik meer dan 10 teams (incl. MT) op verschillende scholen om een verandercultuur op gang te brengen en hier succesvol in te zijn.

Dromen waarmaken
Al met al heel veel leuke dingen, waar ik veel van heb geleerd. Na de komst van mijn kinderen, ben ik mij steeds vaker gaan afvragen wat ik écht wilde. Waar liggen mijn dromen? Waar word ik gelukkig van? Op werkgebied kwam ik al snel tot de conclusie dat ik meer met coaching wilde doen. Het ouderschap, persoonlijke ontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken, vind ik heel erg interessant. In eerste instantie als opvoeder voor de klas, maar inmiddels ook als gezins- en opvoedcoach.

Omdat dit een vakgebied is waar veel over gezegd en geschreven wordt, wilde ik hier meer over leren. In mijn droomscenario zou ik ouders en opvoeders helpen die even vastgelopen zijn in het gezin of aanlopen tegen alledaagse opvoedproblemen. Ik wilde begeleiding op maat bieden, waarbij ouders verder geholpen worden. Kleine stappen, richting hun eigen doelen. Nieuwe inzichten geven, waardoor kleine aanpassingen zorgen voor grote verschillen. Om deze droom te verwezenlijken, ben ik een opleiding tot gezins- en opvoedcoach gaan doen bij BGL-partners. Op deze HBO+ opleiding heb ik nog meer geleerd over coaching, begeleiding van ouders en opvoeders en alle verschillende dingen die je nodig hebt om ouders verder te helpen. Op deze opleiding voel ik mij als een vis in het water. Het sluit precies aan bij dat wat ik wilde en na een aantal praktijktrajecten met jonge gezinnen is mijn droom werkelijkheid geworden. Ik ben mijn eigen praktijk gestart en het lijkt mij fantastisch om jou en je gezin te mogen begeleiden! 

Groet,
FleurWil je meer weten over mijn werkwijze? Lees dan hier verder.

Opleiding: HBO docent Nederlands, HBO + Gezins- en Opvoedcoach/-counselor
Certificaten: Rots en watertrainer, scrumcoach


  

 


 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram