Gezins- en opvoedcoach Utrecht
 

Diensten

Coaching
1:1 coaching is de meest effectieve begeleiding als het gaat om het aanbrengen van verandering. Deze vorm van coaching kan thuis plaatsvinden, maar het kan ook online of op en externe locatie. Het is net waar de voorkeur ligt. De voor- en nadelen van de verschillende opties bespreken we altijd vooraf. 

De coaching bij Gezins- en Opvoedcoach Utrecht is een persoonlijk traject wat helemaal is ingericht om van de situatie zoals hij nu is, de situatie te maken zoals je hem het liefst zou hebben. We werken hier samen, in kleine stappen naartoe. Er is geen kant en klare lijst die je af kunt werken om de boel weer prettig te krijgen. Dit zou slechts een snelle verandering kunnen brengen, maar werkt niet op lange termijn. Het is veel fijner om te kijken wat echt voor jou en je gezin werkt. Iedere ouder, ieder gezin en ieder kind is uniek. Daarom is het belangrijk om te kijken hoe we aan kunnen sluiten bij alle wensen en behoeftes.

Tijdens het traject geef ik informatie die passend is bij de situatie en neem ik je mee in manieren die zouden kunnen werken. Door te kijken wat erachter bepaald gedrag zit, werken aan de doelen en krijg je inzicht in wat er écht speelt. Vaak zit er namelijk meer achter een probleem of obstakel. Gedrag is niet een op zichzelf staand iets. Dingen houden verband met elkaar. 

Je zal zien dat je tijdens de coaching inzichten krijgt die je anders naar dingen laat kijken of dingen anders laat voelen of ervaren. Het is dus niet zo dat we alleen naar het kind kijken, maar we kijken ook naar de rol van de ouder. Ouders ervaren dit als zeer prettig en komen tot inzichten op persoonlijk vlak die ze de rest van hun leven meenemen. Uiteindelijk heb je als ouder genoeg handvatten en direct toepasbare tools om een blijvende verandering in te zetten en weet je ook bij nieuwe situaties (in de toekomst) hoe je het aan kunt en wil pakken. 


Het traject
Je kunt gebruik maken van het traject als je van plan bent te starten met coaching. Het is een traject van 3 maanden en het omvat alles wat je nodig hebt om een blijvende verandering te krijgen binnen het gezin. Ik leer jullie je peuter (weer) écht begrijpen en samen zorgen we ervoor dat het gezin zal functioneren als team waarin elk gezinslid in zijn kracht komt te staan. De kinderen, maar ook de ouders. Alleen als iedereen in zijn kracht staat, zal het gezin in balans zijn.

Het traject start met een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg over de werkwijze. In dit gesprek bespreken we ook uitgebreid de situatie die nu speelt. Als na dit gesprek blijkt dat het een goede match is en jullie akkoord geven, gaan we de vervolgstappen inzetten.

Je ontvangt van mij een intake formulier. Dit formulier is de basis voor ons eerste gesprek. Dit eerste gesprek is een combinatie van een intakegesprek en de eerste stappen richting de nieuwe situatie. Door het intake formulier en het kennismakingsgesprek, weet ik al veel over de situatie. Na dit gesprek volgen nog 5 coachingssessies. Een sessie duurt minimaal een en maximaal anderhalf uur. 

De gesprekken vinden om de week plaats. In de week dat we geen gesprek hebben, is er een contactmoment om vragen over lopende zaken te kunnen stellen of om te vertellen hoe het gaat. De week daarna zien we elkaar weer en gaan we verder aan de slag. Na deze 6 sessies en het tussentijdse contact is het traject klaar. In sommige situaties speelt er veel en is het wenselijk om het traject door te zetten. Dit is natuurlijk altijd een eigen beslissing.

Tot nu toe zijn mijn trajecten altijd zeer succesvol geweest. In alle gevallen hebben ouders de gewenste situatie bereikt. Dit ging om zeer uiteenlopende situaties, waarbij ouders zich bij de start vaak uitzichtloos voelden en niet durfden te hopen op het resultaat wat ze hadden bereikt. Voor jou en het gezin is deze blijvende verandering dus ook mogelijk! Wil je meer weten over wat ik voor jouw gezin kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op door het contactformulier in te vullen. Het lijkt mij leuk om elkaar te spreken!

Training

Naast coaching verzorg ik ook trainingen. De trainingen die ik geef zijn voor ouders of professionele opvoeders. Zo word ik bijvoorbeeld vaak ingezet op ouderavonden van kinderdagverblijven, voor een training voor pedagogisch medewerkers én bij vriendengroepen die meer over een bepaald onderwerp willen weten.

De trainingen die ik geef zijn allemaal gericht op peuters en opvoeden en worden op maat gemaakt. Zo weet ik zeker dat het bij de behoefte van de organisatie past. Mocht het je leuk lijken een training te boeken, neem dan contact op zodat ik precies kan vertellen wat ik kan betekenen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram