Gezins- en opvoedcoach Utrecht
 

Diensten

1:1 coaching
1:1 coaching is de meest effectieve begeleiding als het gaat om het aanbrengen van verandering. Deze vorm van coaching vindt in principe bij jullie thuis plaats, maar als online de voorkeur heeft, kunnen we dit ook online doen.

Als jullie kiezen voor een 1:1 coaching, beginnen we het traject met een gratis intakegesprek. In dit gesprek gaan we uitgebreid in op het ingevulde intakeformulier en zal ik vragen stellen over het gezin, de huidige situatie, achtergronden en de gewenste situatie. Samen formuleren we een doel waar we in de vervolggesprekken aan gaan werken. Ik vertel jullie niet hoe jullie het probleem op moeten lossen, maar we kijken wat voor jullie werkt. Wat past bij jullie als ouders of opvoeders, wat past bij het kind en wat past bij het gezin. Alleen als dit klopt, zullen jullie een blijvende verandering in kunnen zetten. 

Door op deze manier samen te werken aan de doelen, krijg je inzicht in wat er écht speelt. Vaak zit er namelijk meer achter een probleem of obstakel. Gedrag is niet een op zichzelf staand iets. Dingen houden verband met elkaar. Tijdens de 1:1 coaching krijg je nieuwe inzichten die je anders naar dingen laten kijken of dingen anders laten voelen of ervaren. Dit zorgt voor de nodige handvatten die je ook in andere situaties kunt inzetten. Met al deze extra kennis en kunde, zorgen we er stap voor stap voor dat jullie doelen behaald worden. 

1:1 traject
Het 1:1 traject is een pakket waar je gebruik van kunt maken als je van plan bent te starten met 1:1 coaching. Het omvat alles wat 1:1 coaching ook heeft en meer. Als je een blijvende verandering wilt inzetten, ben je nooit na 1 gesprek klaar met de coaching. Dit traject bevat een intakegesprek, 5 coachingsgesprekken, 1 telefonisch consult én een eindverslag met aandachtspunten. Het telefonisch consult kun je tot 6 maanden na ons laatste gesprek inzetten. Mocht je gaandeweg nog vragen krijgen of toch nog even wat willen sparren, dan plannen we het telefonisch consult en kan ik jullie net weer even wat verder helpen. Aan het eind van de 5 coachingsgesprekken stuur ik jullie een eindverslag met daarin een overzicht met de doorlopen stappen, de aandachtspunten, handvatten en eventuele extra informatie die besproken is in de sessies. Zo hebben jullie alle kennis en stappen op papier en kun je altijd dingen terugzoeken.
 
Los van al deze extra voordelen is er een ander groot voordeel van dit traject. Bij het afnemen van dit traject, betaal je een stuk minder dan als je dit alles los zou moeten afnemen. Vooraf kan het lastig zijn om in te schatten hoeveel gesprekken er nodig zijn. Vraag dit bij twijfel dus altijd even bij mij na, dan hebben we het er samen over. 

Telefonisch consult
Tijdens een telefonisch consult bespreken we het probleem en kijken we naar wat jullie als ouders of opvoeders zouden willen. Ik zal vragen stellen, die mogelijk helpen bij een oplossing. Ik probeer je aan het denken, waardoor je anders naar dingen kunt gaan kijken. Het grote voordeel van dit telefonisch consult is dat je in een korte tijd veel verschillende handvatten aangereikt krijgt waar je gelijk mee aan de slag kunt. Het nadeel is dat we nooit zo goed de diepte in kunnen als tijdens een 1:1 coaching. Aan het eind van het consult krijg je een mail met de besproken aandachtspunten, zodat je die er altijd bij kunt pakken.E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram